2024/04/16
۱۴۰۳ سه شنبه ۲۸ فروردين
پایان 23 سال فرار از خانه پدر، دو خواهر همدیگر را پیدا کردند

پایان 23 سال فرار از خانه پدر، دو خواهر همدیگر را پیدا کردند

دختری که به خاطر شکنجه‌های پدر فرار کرده بود بالاخره خواهرش را پیدا کرد

جامعه پویا -23سال فرصت بودن در كنار خواهران و برادرم را از دست داده بودم و بزرگ شدنشان را ندیدم و همه اینها به خاطر ترس از پدرم بود. پدری كه همیشه دست نوازشش را از ما دریغ كرده بود و فقط زبان كتك را بلد بود. 
 
18ساله بودم كه به اصرار والدینم ازدواج كردم و یك سال بعد به خاطر بدرفتاری همسرم و خانواده اش طلاق گرفتم و به خانه پدرم بازگشتم. پدرم به شدت بداخلاق بود و دست بزن داشت .


اما چاره ای نداشتم و برای اینكه به خانه همسرم باز نگردم تحمل می كردم اما یك روز كه پدرم حالش خوش نبود و از دست ما عصبانی بود مرا به شدت با شیلنگ كتك زد. 
هیچ وقت ضرباتی كه به سرم می زد و ناسزاهایی كه به من و خواهرانم می گفت فراموش نمی كنم .

 


بعد از آن اتفاق بود كه احساس كردم دیگر نمی توانم این شرایط را تحمل كنم به همین دلیل قهر كردم و یك شب به خانه نیامدم.
فردای آن روز پشیمان شدم اما جرات بازگشت به خانه را نداشتم فكر حرف هایی كه از پدرم می شنیدم و ضرب و جرحی كه انتظارم را می كشید باعث شد ماندن در كنار خیابان را به بازگشت به خانه پدری ترجیح بدهم. 
تصمیم گرفتم روی پای خودم بایستم و دیگر به آن روزهای آزار دهنده و تاریك برنگردم. با اینكه می دانستم زندگی در تنهایی هم آسان نیست و روزهای تاریكی در انتظارم خواهد بود اما سختی و بی پولی برایم قابل تحمل تر از كتك خوردن از پدرم بود.

23 فرار از خانه


نتیجه این تصمیم 23سال تنهایی و بی كسی بود. زندگی و كار به عنوان پرستار و نظافت چی و نقش بازی كردن برای همسایه ها و همكارانم تا متوجه زندگی مجردی ام نشوند.


با وجود ترس از پدرم همیشه دلتنگ خانواده ام می شدم و تنها كاری از من بر می آمد این بود گهگاهی مزاحمی به خانه اشان زنگ بزنم و صدایشان را از پشت خط تلفن بشنوم و یا آژانس می گرفتم از خیابان محل سكونتشان عبور می كردم. با بالا رفتن سن و احساس عمیق تنهایی و بی پناهی از خدا خواستم راهی پیش رویم بگذارد و دریچه ای به روی بن بست 23ساله زندگیم بازكند.

 


تا اینكه دیروز از اداره چهارم پلیس آگاهی پایتخت با من تماس گرفتند و گفتند خواهر كوچكترم برای پیدا كردن من اقدام كرده است.
نمی توانید تصور كنی چطور لبریز از شوق و امید شدم. انگار دنیا را به من داده بودند. از دیروز تا الان كه خود را به پلیس آگاهی رساندم یك لحظه خواب به چشمم نیامد و فقط به لحظه در آغوش گرفتن خواهرم فكر می كردم. 


23سال فرصت بودن در كنار خواهران و برادرم را از دست داده بودم و بزرگ شدنشان را ندیدم و همه اینها به خاطر ترس از پدرم بود. پدری كه همیشه دست نوازشش را از ما دریغ كرده بود و فقط زبان كتك را بلد بود.


نظریه كارشناس 


پیامبر اكرم (ص) در حدیثی می فرماید: دختران فرزندان خوب و نیكویی هستند، زیرا آنها مایه خوشی و انس هستند و آنها هستند كه از شما پرستاری می كنند.محتوای این حدیث و هزاران حدیث دیگر از پیامر اكرم وائمه معصومین نشان از آن دارد كه فرزند دار شدن و بویژه دختردار شدن فضیلتی بزرگ محسوب می شودكه باید با مهربانی و ملایمت و تلاش در جهت تربیت صحیح وی شكرانه این نعمت را به جا آورد .
متاسفانه خشونت خانگی یكی از آسیبهای اجتماعی عمیق است كه جرائم و آسیبهای زیاد دیگری را به دنبال دارد و خانه ای كه اعضایش درگیر خشونت و پرخاشگری باشند مستعد بروز حوادث و آسیبهایی چون قتلهای خانوادگی و فرار از منزل فرزندان و خیانت زناشویی همسران برای فرار از شرایط غیر قابل تحمل موجود می باشد .
خوشبختانه در سالهای اخیر به دلیل وجود شبكه های اجتماعی سطح آگاهی شهروندان و خانواده ها نسبت به بحث خشونت خانگی و مصادیق آن افزایش یافته است اما هنوز راه درازی تا كاهش این آسیب ها در پیش داریم و ضروری است تا با تعمیق باورهای مذهبی در بین افراد و آشنا سازی آنان با آموزه های دینی و در خصوص نحوه صحیح رفتار با همسر و فرزندان بویژه فرزند دختر از بروز رفتارهای خشونت آمیز با زنان و كودكان جلوگیری نمود .
در بسیاری از مواقع علت فرار فرزندان از منزل نه جامعه و "رفیق ناباب "كه والدین ناآگاهی هستند كه با رفتارهای نادرست و سبك تربیتی غلط، فرزند بی تجربه و خام را در آنچنان تنگنایی قرار می دهند كه فرزند دنیای بی رحم و پر آسیب بیرون از خانه را به ماندن در كنار خانواده ترجیح می دهد .
تربیت فرزند یك مهارت است و نیاز به آمادگی و آگاهی دارد . با مطالعه و دریافت آموزش های لازم برای این وظیفه آماده شوید و هرگاه خود را در برقراری ارتباط با فرزند ناتوان دیدید از مشاوران و روانشناسان كمك بخواهید .
به قلم : سروان سمانه مهربانی – روانشناس و كارشناس آموزش همگانی پلیس آگاهی پایتخت

 

دیدگاه‌ها

نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.